lørdag 20. mai 2023

OpenAI oppdaterer ChatGPT Plus



Med nye funksjoner som nettlesing og et mangfold av beta-plugins, tar OpenAI's ChatGPT Plus et stort skritt fremover, i tillegg til å planlegge lansering av sin første åpen-kildekode språkmodell.

Av Martin Johannessen

OpenAI har nettopp annonsert en stor oppdatering til alle ChatGPT Plus-brukere, som gir tilgang til nettlesing og 70 beta-plugins. Beta-pluginene inkluderer et stort utvalg, fra tekst-til-lyd-konverteringer til sanntidsdata på aksjer og krypto. Nettlesingsfunksjonen er min favoritt langt.

For å få tilgang til disse oppdateringene, åpne ChatGPT, klikk på brukernavnet ditt nederst i venstre hjørne, velg 'Innstillinger', deretter 'Beta-funksjoner'. Fra denne menyen, aktiverer du funksjonene du ønsker å bruke.

Her er noen av de andre funksjonene:

Zapier: Spar flere timer hver uke ved å delegere og automatisere oppgaver med ChatGPT. Gjør alt fra e-postautomatisering til oppdatering av databaser med noen få korte instruksjonslinjer.

Wolfram Alpha: Gjør ChatGPT smartere ved å gi den tilgang til kraftig databehandling, nøyaktig matematikk, kuratert kunnskap, sanntidsdata og visualisering.

Link Reader: Denne pluginen leser innholdet fra alle slags lenker - som nettsteder, nyhetsartikler, Word-dokumenter - og svarer på eventuelle spørsmål du har om innholdet fra den lenken.

Video Insights: Del en lenke til nettvideoer fra nettsteder som YouTube, og få innholdet oppsummert og levert på sekunder.

NB: 'Beta-funksjoner'-fanen blir gradvis introdusert til ChatGPT Plus-brukere, så ikke bekymre deg hvis du ikke ser den ennå - den er på vei!

OpenAI planlegger også å lansere sin første open-source språkmodell for publikum, melder The Information.

Mens de fleste AI-selskaper eller "wrappere" er bygget på OpenAI's GPT, har åpen-kildekode AI-modeller klart å komme imponerende nær i ytelse samtidig som de er mer kostnadseffektive å trene.

Dette kan potensielt tvinge Google til å respondere på lignende måte, noe som markerer en seier for open-source AI-bevegelsen.

Søkelyset er for tiden på Bard og ChatGPT, men fremveksten av åpen-kildekode AI er merkbar. Det er ikke bare en forbigående trend, men en stadig voksende kraft satt til å påvirke fremtiden for betydningen av kunstig intelligens.

OpenAI fortsetter å presse grensene for hva som er mulig innen kunstig intelligens. Med nylige oppdateringer til ChatGPT Plus, har brukerne nå mer kraft og fleksibilitet ved fingertuppene enn noensinne.


--- --- --- --- --- 

Følg meg gjerne på Twitter og ta kontakt på Linkedin for mer om skoleutvikling, utdanning og kunstig intelligens. Du finner nyhetsbrevet ChatGPT i skolen her.

Følg Rekk opp hånda for å holde deg oppdatert på saker som angår skolefolk. I hver episode møter du gjester med kompetanse på et aktuelt tema, og får et innblikk i norsk skole fra alle vinkler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ChatGPT integrert i digitale lærebøker i Danmark

ChatGPT blir integrert i digitale lærebøker i Danmark.  Jeg tror det bare er snakk om tid før vi får tilsvarende læremidler her i landet. Av...