torsdag 11. mai 2023

ChatGPT: Et verktøy for lærere som ønsker å utforske og vokse



Med teknologi som ChatGPT, kan lærere forvandle klasseromspraksisen og øke engasjementet blant elever. For å dra full nytte av denne muligheten, må lærere være åpne for å utforske, kritisk vurdere og hele tiden utvikle seg og egen undervisning.

Av Martin Johannessen

I en verden der teknologien utvikler seg i et imponerende tempo, blir kunstig intelligens som ChatGPT en viktig del av både arbeidslivet og skolesystemet. For å få mest mulig ut av denne teknologien, er det avgjørende at lærere er villige til å utforske, være kritiske, og hele tiden videreutvikle seg og sin praksis i klasserommet.

ChatGPT er et nyttig verktøy for lærere som ønsker å utforske nye pedagogiske metoder og teknikker. Ved å automatisere tidkrevende og rutinemessige oppgaver, frigjør den dessuten tiden din. Tid du kan bruke til å fokusere på å utvide egne kunnskaper og ferdigheter.

Det er viktig å være kritisk til bruken av AI i undervisningssammenheng. Lærere bør spørre seg selv om hvordan KI kan brukes på en hensiktsmessig måte i klasserommet, og samtidig være oppmerksomme på potensielle etiske og pedagogiske utfordringer. En kritisk tilnærming til AI, vil gi oss muligheten til å kunne veie fordeler og ulemper, og ta velinformerte beslutninger om hvordan teknologien skal implementeres.

For å få mest mulig ut av ChatGPT og lignende verktøy, må du også være villig til å utvikle deg. Dette innebærer å lære deg ferdigheter og tilegne deg kunnskap om AI og andre teknologiske verktøy, og være åpne for endringer i egen undervisningspraksis.

Å implementere ny kunnskap er viktig i forbindelse med bruk av AI-verktøy som ChatGPT. Lærere må være i stand til å integrere denne nye kunnskapen i sin undervisning på en hensiktsmessig og meningsfull måte, slik at både du og elevene dine kan dra nytte av de mulighetene teknologien gir.

Ved å utforske, være kritiske, ønske å videreutvikle seg og etablere ny kunnskap, kan vi utnytte kraften i AI og forvandle måten vi underviser og engasjerer elever på. Dette kan i sin tur bidra til en mer spennende og effektiv læringsopplevelse for alle involverte.

The AI Classroom Webinar
ChatGPT har allerede endret måten mange av oss jobber og lever på, med flere endringer i vente. Google og Microsoft lanserer allerede sine egne konkurrenter innen kunstig intelligens. Mange pedagoger lurer på hvordan den kunstige intelligensrevolusjonen vil endre undervisning og læring, og hvordan de raskt kan tilpasse seg for å møte behovene til studentene.

I dette webinaret snakker teamet bak boka The AI Classroom, Dan Fitzpatrick, Amanda Fox og Brad Weinstein, om mulighetene ChatGPT og AI gir i klasserommet.



----- ----- -----

Rekk opp hånda er en møteplass der skolefolk kommer til orde. I hver episode møter du gjester med kompetanse på et aktuelt tema, og får et innblikk i norsk skole fra alle vinkler.

Rekk opp hånda har som mål å gi deg et unikt innsyn i hva og hvordan ulike lærere og andre fagfolk diskuterer skolehverdagens små og store utfordringer.

Rekk opp hånda er en podcast for engasjerte lærere, skolefolk, foreldre og alle andre som er opptatt av skole og barns utvikling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ChatGPT integrert i digitale lærebøker i Danmark

ChatGPT blir integrert i digitale lærebøker i Danmark.  Jeg tror det bare er snakk om tid før vi får tilsvarende læremidler her i landet. Av...