søndag 1. oktober 2023

Rekk opp hånda! ep. 291: Kvalitet i læring - utfordrende og meningsfullt!



Ny episode av Rekk opp hånda: I denne episoden diskuterer vi hva kvalitet i læring betyr. Panelet består av en lærer, en rektor, en skoleeier og en forsker. Hva skal til for å lykkes?

Av Martin Johannessen / Foto: Synnøve Ekroll

Hva betyr kvalitet i læring? Hvordan kan vi skape gode læringsopplevelser for alle elever? I ukens episode av Rekk opp hånda diskuterer vi hvordan vi kan lykkes med å skape en praksis med god kvalitet.

- Gøy og utfordrende, aktive og medvirkende elever, og læring som gir mening er stikkord når panelet blir utfordret til å beskrive kvalitet i læring.

Høstens Skoleforum fant sted på Holbergs plass i Oslo forrige uke. Rekk opp hånda var på plass for å snakke om kvalitet i læring og praksisendring med et kompetent panel som representerer hele skoleløpet.

I panelet finner du: lærer Eldar Skjørten, rektor Jarle Blikken fra Åssiden barneskole i Drammen, skoleeier Marianne Mette Stenberg fra Utdanningsetaten i Oslo, og forsker og lærerutdanner Marte Blikstad-Balas fra Universitetet i Oslo.

Hvor er de største pedagogiske mulighetene, og hva skal til for å kunne realisere dem på tvers av norske klasserom? Hvordan kommer dette til syne i klasserommet, for lærerne, for elevene.

Kvalitet i læringsarbeidet er et viktig mål for alle skoler. Det betyr at elevene skal lære det de trenger for å lykkes i livet, og at de skal lære det på en måte som er meningsfull og motiverende.

Endring av praksis er en vrien nøtt. Det tar tid. Relativt ferske læreplaner og nye teknologier krever mye av skoleledere og lærere. Så hva er status og hvordan støtter vi skolene i å utvikle en praksis med god kvalitet?

Panelet er enige om at kvalitet i læring handler om at elevene skal lære det de trenger for å lykkes i livet, og at de skal lære det på en måte som er meningsfull og motiverende. De diskuterer også utfordringene med å endre praksis, og hvordan vi kan støtte skolene i å utvikle en praksis med god kvalitet.

Denne samtalen er et viktig bidrag til diskusjonen om kvalitet i læring. Den gir et godt innblikk i hva som er viktig for å skape gode læringsopplevelser for alle elever.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ChatGPT integrert i digitale lærebøker i Danmark

ChatGPT blir integrert i digitale lærebøker i Danmark.  Jeg tror det bare er snakk om tid før vi får tilsvarende læremidler her i landet. Av...