søndag 13. august 2023

Rekk opp hånda! ep. 284: NAOB: Mer enn bare en ordbok - med Hanne Lauvstad

 

Det Norske Akademis ordbok, NAOB, mer enn bare en bok med ord. Den er en portal til språkets rikdom, kultur og historie. Vi dykker dypere inn i denne digitale skatten i en samtale med Hanne Lauvstad, hovedredaktør for NAOB, for å forstå ordbokas betydning og hvordan den kan brukes i skolen.

Av Martin Johannessen / Foto: Magnus Andersen (Både Og)

Det Norske Akademis ordbok, kjent som NAOB, har blitt en uunnværlig ressurs for norsklærere, språkentusiaster og elever som har en forkjærlighet for ord. Denne digitale ordboken ville ha fylt hele 12 bind hvis den skulle blitt publisert i bokform.

Med språket som stadig utvikler seg, sørger NAOB-teamet for at ordboken forblir oppdatert og relevant. NAOB legger til nye ord og uttrykk hver eneste måned.

I denne episoden av Rekk opp hånda snakker jeg med Hanne Lauvstad, leksikograf og hovedredaktør for NAOB. Hun er for tiden dypt involvert i prosjektet "NAOB i skolen".

Lauvstad gir oss et innblikk i prosjektet, "NAOB i skolen". Hva er målene, og hvordan planlegger de å nå dem? Hvis du vil vite mer om prosjektet, sender du en e-post til redaksjonen@naob.no.

En unik egenskap ved NAOB er de litterære sitatene som gir leserne et glimt av ord i deres naturlige habitat - den norske litteraturen. Men hvordan klarer de å samle og kuratere disse sitatene?

Hvordan kan denne ordboken bli et kraftfullt verktøy i undervisningen? Lauvstad deler sin visjon for hvordan NAOB kan forbedre norskopplæringen, spesielt når det gjelder å lære nye ord og uttrykk.



Fikk du med deg denne?

🎧 Hvem eier språket?
- Det er en stor utfordring knyttet til at elever i den norske skolen mangler tilgang til digitale verktøy og ressurser på sitt eget opplæringsspråk, sier Åse Wetås, direktør i Språkrådet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ChatGPT integrert i digitale lærebøker i Danmark

ChatGPT blir integrert i digitale lærebøker i Danmark.  Jeg tror det bare er snakk om tid før vi får tilsvarende læremidler her i landet. Av...