mandag 12. februar 2024

Rekk opp hånda! ep. 303: - Hvordan vet vi at noe er bullshit? med Martin Farstad Jenssen



Ny episode av Rekk opp hånda: - Hvordan vet vi at noe er bullshit? spør lektor Martin Farstad Jenssen.

Av Martin Johannessen / Foto: Magnus Andersen

Martin Farstad Jenssen er kritisk til det han mener er en innføring av språkmodeller i skolen som er basert på floskler og tomme fraser, men ikke på vitenskap.

Kunnskap og fakta er byggesteiner for tenkning. - Lærerens jobb er å lære elevene å tenke så dypt som mulig, sier Martin Farstad Jenssen.

Språkmodeller som ChatGPT og Gemini setter denne oppgaven på prøve. Nå kan enhver med tilgang til språkmodeller levere en maskingenerert tekst. Det er ikke alltid lett å avsløre om det er eleven eller maskinen som har skrevet teksten.

Kunstig intelligens og særlig språkmodeller har gjort inntog i skolen. Det er det ikke alle som er like begeistret for. jukses det i stort omfang, skrev Farstad Jenssen i en kronikk i januar.

Farstad Jenssen er lektor ved Lillehammer videregående skole og styremedlem av Norsk lektorlag Innlandet, og sier at mange lærere fortviler over AI-genererte robotsvar fra elever.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ChatGPT integrert i digitale lærebøker i Danmark

ChatGPT blir integrert i digitale lærebøker i Danmark.  Jeg tror det bare er snakk om tid før vi får tilsvarende læremidler her i landet. Av...