mandag 5. februar 2024

Rekk opp hånda! ep. 302: Inkludering i skolen - med Elin Eika Bringa og Peder Haug



Ny episode av Rekk opp hånda: Inkludering er åpenbart viktig for at elevene skal trives på skolen. Hva skal til for å skape en inkluderende skole? Hva skal til for at elevene skal oppleve gode skoledager?

Av Martin Johannessen / Foto: Knut Ivar Aarstein

Denne episoden er spilt inn på konferansen Spesialundervisning som virker i regi av Fagfokus.

Den perfekte skolen, med perfekte lærere og ledelse finnes ikke. Det vi må prøve å få til, er en god skole for elevene våre; barna og ungdommen. Uavhengig av spesialpedagogiske eller andre behov.

Vi snakker om inkludering i skolen, alternative læringsarenaer og om stillesitting, uro og en overakademisk skole.

Elin Eika Bringa er PP-rådgiver. Hun skrev kronikken Vi må gripe for å begripe på slutten av fjoråret til stor begeistring blant oss skolefolk. Eller “gikk som en skogbrann gjennom fagfeltet” som det står i programmet.

Peder Haug er professor emeritus i pedagogikk ved Høgskulen i Volda. Han bør være kjent for alle som driver med spesialundervisning. Han har deltatt og ledet en rekke forskningsprosjekter og gitt ut flere bøker.

Inkludering er åpenbart viktig for at elevene skal trives på skolen. Hvordan er dagens tilnærming til inkludering i skolen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ChatGPT integrert i digitale lærebøker i Danmark

ChatGPT blir integrert i digitale lærebøker i Danmark.  Jeg tror det bare er snakk om tid før vi får tilsvarende læremidler her i landet. Av...