mandag 18. september 2023

Rekk opp hånda! ep. 289: OD 2023 - Gi ungdom i Colombia en skuddsikker framtid - med Tobias Dahle



Årets Operasjon Dagsverk skal gi ungdom i Colombia en skuddsikker framtid. OD er en solidaritetsaksjon som jobber for å skape en mer rettferdig verden. Målet er å få ungdommen ut av skuddlinja og inn i tryggheten.

Av: Martin Johannessen / Foto: Magnus Andersen

Hver høst arrangeres Operasjon Dagsverk og internasjonal uke. OD er mye mer enn en dag der ungdommer jobber inn penger til årets prosjekt. OD er en solidaritetsaksjon og holdningskampanje av og for ungdom der målet er å bevisstgjøre elevene på internasjonale spørsmål.

Tobias Dahle er leder av hovedkomiteen i OD. Den består av 11 frivillige ungdommer, som alle har mye å gjøre for tiden. Han er ukas gjest i Rekk opp hånda.

OD 2023 går til å støtte ungdommer i Columbia til å stå imot rekruttering til kriminalitet og til å påvirke sin egen fremtid.

- Målet er å få ungdommen ut av skuddlinja, sier Tobias Dahle. 
Årets aksjon har nemlig overskriften Skuddsikker framtid. Temaene er fellesskap, identitet og urfolk.

OD 2023 går til å støtte ungdommer i Columbia til å stå imot rekruttering til kriminalitet og til å påvirke sin egen fremtid. Prosjektene gjennomføres i samarbeid med Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH).

Å være ung i Columbia er ganske annerledes enn å være ung i Norge.

- Colombia er et av verdens farligste land å være menneskerettighetsforkjemper i. Til tross for dette står ungdom sammen i front og kjemper for sine rettigheter. Det handler ikke bare om beskyttelse, men å styrke sin egen framtid og nåtid. Ungdom trenger trygge fellesskap, muligheter og alternativer til vold slik at frykten aldri overgår håpet for framtiden, skriver OD på sine nettsider.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ChatGPT integrert i digitale lærebøker i Danmark

ChatGPT blir integrert i digitale lærebøker i Danmark.  Jeg tror det bare er snakk om tid før vi får tilsvarende læremidler her i landet. Av...