søndag 5. februar 2023

Safer Internet Day 2023


 
Tirsdag 7. februar markerer vi årets Safer Internet Day 2023. Tema i år er tidlig mobilbruk.

Av Martin Johannessen

I forbindelse med #SID2023 inviterer Medietilsynet til frokostseminar på Kulturhuset i Oslo. Der presenterer de funnene knyttet til tidlig mobilbruk fra Barn og medier 2022.

- Når barnet har fått mobil blir det enklere for foreldre å ta kontakt og vite hvor barnet er. Når smarttelefon er på plass befinner de seg plutselig i en digital verden full av muligheter og risikoer. Hvilke utfordringer innebærer det at barn og unge stadig tidligere får tilgang på digital teknologi? Hva innebærer et digitalt foreldreskap?


Om Safer Internet Day
I løpet av årene har Safer Internet Day blitt et landemerke for de som jobber med teknologi og digital trygghet, særlig for barn. Det startet som et initiativ fra EU SafeBorders-prosjektet i 2004, og ble tatt opp av Insafe-nettverket som en av de tidligste tiltakene i 2005. Siden har Safer Internet Day vokst utenfor sin tradisjonelle geografiske sone,og feires nå i omtrent 180 land og territorier over hele verden.

Illustrasjon: Medietilsynet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ChatGPT integrert i digitale lærebøker i Danmark

ChatGPT blir integrert i digitale lærebøker i Danmark.  Jeg tror det bare er snakk om tid før vi får tilsvarende læremidler her i landet. Av...