mandag 11. desember 2023

Rekk opp hånda! ep. 299: Hva kan språkmodeller lære oss om å skrive? Med Terje Pedersen og Kim Aarberg



Ny episode av Rekk opp hånda: Kunstig intelligens som læringspartner: Hva kan språkmodeller lære oss om å skrive?

Av Martin Johannessen

Kunstig intelligens og språkmodeller som ChatGPT og Googles Bard har gjort sitt inntog i samfunnet og skolen. Mange er bekymret, mange er begeistret. Hvordan kan vi bruke disse nye AI-verktøyene på en hensiktsmessig måte?

Kan språkmodeller være til hjelp til å komme i gang med skriveprosessen? Terje Pedersen lot en gruppe elever jobbe med et skriftlig arbeid der de brukte Googles Bard som læringspartner i et prosessorientert skrivearbeid. 
De har brukt modellen til å generere ideer, brainstorme og få tilbakemelding på arbeidet sitt.

Her finner du malen som elevene brukte i arbeidet sitt.

Språkmodeller kan være et verdifullt verktøy for elever som ønsker å forbedre skriveferdighetene sine. Terje Pedersen og Kim Aarberg er ukens gjester i Rekk opp hånda.

Terje Pedersen er lærer ved Kleppestø ungdomsskole i Askøy kommune. Han har fokus på nytenkende undervisning innenfor områder som teknologi, dataspill og VR - og nå kunstig intelligens. Han har sammen med teamet sitt blitt tildelt Senter for IKT sin innovasjonspris i 2014, Vitenskapsakademiet lærerpris i 2017 og Gullepleprisen for 2022.

Kim Aarberg har jobbet som lærer i Askøy kommune siden 2009. Han startet som IKT-ansvarlig på en skole og er nå IT-Rådgiver for kommunen.

Hør episoden for å lære mer om hvordan språkmodeller kan brukes som læringspartner i skrivearbeid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ChatGPT integrert i digitale lærebøker i Danmark

ChatGPT blir integrert i digitale lærebøker i Danmark.  Jeg tror det bare er snakk om tid før vi får tilsvarende læremidler her i landet. Av...